
Italia na talerzu. Wszystko o kuchni włoskiej
Chcesz książkę, która w przystępny sposób wprowadzi Cię w świat włoskiej gastronomii? Jednocześnie chcesz, żeby zatrzymał Cię tam na dłużej z coraz trudniejszymi i ciekawszymi przepisami? W takim razie jedyna książka, której potrzebujesz to „Italia na talerzu. Wszystko o kuchni włoskiej.” To kompendium wiedzy, a nie tylko suche przepisy. Nie brakuje ilustracji, fotografii, map, anegdot i portretów wybitnych osobistości – w końcu gotowanie zaczyna się od ludzi!
O Italii na talerzu
Ta książka obejmuje nie tylko klasyczne włoskie potrawy, ale także wiele nowoczesnych potraw, które dopiero niedawno narodziły się w tych cieplejszych południowych regionach. Oczywiście najlepiej smakują z autentycznymi włoskimi produktami, w tym wyjątkowymi serami, makaronami, winami, a nawet piwami.
Z książki dowiesz się, czym różni się cappuccino, macchiato i moccaccino oraz czy tiramisu można zrobić bez alkoholu Nie zabraknie też włoskich grzechów, w tym odpowiedzi na pytanie, czy śmietanka w spaghetti jest niewybaczalna Poznasz też bliżej Leonarda da Vinci i dowiesz się, czy był wegetarianinem Wszystko to zabierze Cię na ciepłe i tętniące życiem ulice Włoch, zapraszając do osobistego przeżycia ich kulinarnych historii.

Autorem tej książki jest François-Régis Gaudry, który przez lata gromadził swoje doświadczenie i wiedzę i dzieli się nimi z dzisiejszymi czytelnikami Wszystko to pod czujnym okiem wydawnictwa Znak, które od wielu lat dostarcza na rynek ciekawe tytuły.
Zobacz również

Przepis na rosół
17 marca, 2023
Przepis na lasagne
13 marca, 2023