Oto prawdziwie męskie śniadanie. Chyba, że ktoś gardzi parówkami. Ale ja nie gardzę, bo co nas nie zabije, to nas wzmocni, a po takim posiłku zdecydowanie czuje się silniejszy, nie martwy. Więc do dzieła!
Składniki
8 mini parówek
8 plastrów boczku
¾ szklanki ketchupu
2 średniej grubości plastry żółtego sera
Dodatkowo
¼ laski cynamonu
1 łyżeczka cukru trzcinowego
4 ziarna pieprzu kolorowego
10 ziaren gorczycy
Kilka kropli sosu Worcestershire
Parówki w boczku z serem przepis
Parówki obierz z folii i natnij wzdłuż do połowy głębokości.
W nacięcia włóż paski sera żółtego (tyle ile się zmieści, może trochę wystawać).
Całość obtocz w ketchupie lub sosie (o tym dalej).
Każdą parówkę owiń plastrem boczku i ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Piecz 30 minut w 175°C. Podawać z pieczywem (jeśli jesteś uczulony na gluten, użyjcie pieczywa bezglutenowego)
Zamiast samego ketchupu możesz zrobić ciekawy sos, trochę jak BBQ. W tym celu utrzyj w moździerzu lub zmiel składniki dodatkowe i wymieszaj je z ketchupem.