Spaghetti z Anchois

0

Jako, że znowu miałem mało czasu, przygotowałem danie charakteryzujące się prostotą. Zawiera jedynie 3 składniki – makaron, anchois i oliwę, jednak to wystarczy, żeby stworzyć pyszny obiad. Oczywiście, jeśli lubi się anchois. Ja dodałem dodatkowo szczyptę pieprzu, ale sam nie wiem czy lepiej smakuje z nim czy bez niego, sami zdecydujcie.

Składniki:

  • ½ paczki makaronu spaghetti (250g)
  • 1 puszka anchois
  • 1 szklanka wody
  • oliwa z oliwek
  • szczypta pieprzu

Co i jak:

  1. Zacznij gotować makaron zgodnie z opisem na opakowaniu.
  2. Na patelni umieść anchois i zalej je wodą. Gotuj, aż się rybki się rozpadną, a z patelni odparuje większość wody (około 1/5 musi zostać)
  3. Przełóż ugotowany makaron na patelnię i wymieszaj.
  4. Tak przygotowane spaghetti przełóż na talerz i polej oliwą. Ewentualnie posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Smacznego.

South Beach

Jak dostosować do diety:

Faza II: z makaronem pełnoziarnistym lub z pszenicy durum

 

Spaghetti z Anchois

Przekaż dalej

O autorze

Gotujący brodacz z ogromnym poczuciem humoru i nieograniczoną wyobraźnią, wielki fan wszystkiego, co ostre, zapalony gracz. Więcej...

Komentarze są wyłączone.