Spaghetti Dziwki

0

Daria nadal choruje, więc rola szefa kuchni przypadła znowu mnie. Co więc szef kuchni poleca na dziś? Kurewskie spaghetti! Szczerze mówiąc nie wiem czemu ta potrawa tak się nazywa w oryginale (Spaghetti alla puttanesca). Nie będę się już rozpisywał, bo jestem głodny, więc do dzieła.

ryby_i_owoce_morza

skladniki_rib

  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2-3 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki chili
  • 400g – 500g pomidorów
  • 4 łyżki kaparów
  • 70g – 150g czarnych oliwek
  • 5-6 anchovies
  • pół paczki spaghetti (jeśli jesteś uczulony/uczulona na gluten, użyj makaronu bezglutenowego)

przygotowanie_rib

  1. Wlej oliwę na patelnię i podsmaż na niej posiekany czosnek i chili.
  2. Gdy czosnek zrobi się złoty, dodaj do niego krojone pomidory, posiekane oliwki oraz odsączone kapary  i gotuj około 5 minut.
  3. Teraz czas na anchovies. Rozdrobnij je, dodaj do reszty sosu i gotuj jeszcze przez 15 minut.
  4. W międzyczasie ugotuj spaghetti al dente.
  5. Potem po prostu polej makaron gotowym sosem i gotowe.

WAŻNE: Możesz doprawiać sos pieprzem, albo innymi przyprawami, ale nie sól go. Anchovies są wystarczająco słone.
Gratuluję! Zrobiłeś spaghetti dziwki! Jak się z tym czujesz?

Spaghetti Dziwki

 

 

Comments

comments

Przekaż dalej

O autorze

Gotujący brodacz z ogromnym poczuciem humoru i nieograniczoną wyobraźnią, wielki fan wszystkiego, co ostre, zapalony gracz. Więcej…

Komentarze są wyłączone.

Polub Męski Wypas na Facebooku!