Spaghetti Carbonara

1

Jeśli szukacie prostego i sytego dania, nie znajdziecie nic lepszego od carbonary.

wieprzowina

bez-dodatku-cukru-minibez-glutenu-mini

Spaghetti Carbonara

skladniki_rib

  • 2 łyżki oliwy
  • 150-200g boczku
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ paczki spaghetti (jeśli jesteś uczulony na gluten, użyj makaronu bezglutenowego)
  • 2 żółtka
  • 150g śmietany kremówki (30{b3d58b53309a0def235dd508d722ba3b3c59edd1cba24771eb11f41763acc2e5})
  • tarty parmezan do posypania
  • sól i pieprz
  • mała gałązka rozmarynu (posiekane same listki)

przygotowanie_rib

  1. Wstaw wodę na makaron.
  2. Pokrój boczek w kostkę, a ząbki czosnku przetnij na pół.
  3. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i wrzuć na nią boczek i czosnek.
  4. W międzyczasie wstaw makaron o ugotuj go al dente.
  5. Gotowy makaron odcedź i przełóż na patelnię z boczkiem.
  6. Dodaj śmietanę, żółtka i posyp serem oraz przyprawami.
  7. Podgrzewając, mieszaj do momentu, aż wszystko ładnie się połączy.

I gotowe. W około 15 minut mamy przepyszny obiad który nie może się nie udać.

Carbonara

Comments

comments

Przekaż dalej

O autorze

Gotujący brodacz z ogromnym poczuciem humoru i nieograniczoną wyobraźnią, wielki fan wszystkiego, co ostre, zapalony gracz. Więcej…

1 komentarz

Polub Męski Wypas na Facebooku!