Sos majonezowy ze Srirachą

0

Ostatnio miałem ochotę na frytki, ale nie z ketchupem, bo po prostu mi się już przejadł. Zrobiłem więc na szybko pikantny sos na bazie majonezu. Jak dla mnie jest on idealny do frytek, ale nie tylko. Świetnie pasuje także np. do mięsa i jajek.

skladniki_rib

  • 1 łyżka sosu Sriracha
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego

przygotowanie_rib

  1. Po prostu wymieszaj wszystkie składniki razem.

Smacznego

South Beach

Jak dostosować do diety:

Faza II: z majonezem light lub wymieszanym z jogurtem naturalnym light

 

Przekaż dalej

O autorze

Gotujący brodacz z ogromnym poczuciem humoru i nieograniczoną wyobraźnią, wielki fan wszystkiego, co ostre, zapalony gracz. Więcej...

Komentarze są wyłączone.