Pasta jajeczna z sosem Sriracha

0

Los tak chciał, że dziś śniadanie zjadłem o 18, ale mniejsza o to, ważne, że było pyszne i postawiło mnie na nogi. Przepis jest prosty i jeśli lubicie ostre jedzenie tak jak ja, to pewnie macie wszystkie składniki w domu.

wieprzowina

bez-glutenu-mini bez-dodatku-cukru-mini

skladniki_rib

  • 6 jajek
  • 1½ łyżki sosu Sriracha
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 1 średnia cebula
  • ¼ łyżeczki imbiru
  • ¼ łyżeczki soli
  • 4-6 plastrów boczku

przygotowanie_rib

  1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w kostkę.
  2. Cebulkę drobno posiekaj.
  3. Wszystkie składniki oprócz boczku wymieszaj razem i odstaw na około godzinę, żeby się przegryzło.
  4. Boczek usmaż i odłóż.
  5. Pozostaje Ci tylko ukroić kromkę chleba (uczuleni na gluten oczywiście chleba bezglutenowego), posmarować ją pastą, a na wierzch położyć usmażony boczek.

Smacznego.

South Beach

Jak dostosować do diety:

Faza II: z majonezem light i boczkiem bez tłuszczu lub chudą wędliną oraz pełnoziarnistym pieczywem

 

Jajka z sosem Sriracha

Przepis zaczerpnięty z Life’s Ambrosia.

Przekaż dalej

O autorze

Gotujący brodacz z ogromnym poczuciem humoru i nieograniczoną wyobraźnią, wielki fan wszystkiego, co ostre, zapalony gracz. Więcej...

Komentarze są wyłączone.