Parówki w boczku

0

Oto prawdziwie męskie śniadanie. Chyba, że ktoś gardzi parówkami. Ale ja nie gardzę, bo co nas nie zabije, to nas wzmocni, a po takim posiłku zdecydowanie czuje się silniejszy, nie martwy. Więc do dzieła!

wieprzowina

bez-jajek-mini bez-glutenu-mini

skladniki_rib

 

  •  8 mini parówek
  •  8 plastrów boczku
  •  ¾ szklanki ketchupu
  •  2 średniej grubości plastry żółtego sera

Dodatkowo:

  • ¼ laski cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 4 ziarna pieprzu kolorowego
  • 10 ziaren gorczycy
  • Kilka kropli sosu Worcestershire

 

przygotowanie_rib

 

  1. Parówki obierz z folii i natnij wzdłuż do połowy głębokości.
  2. W nacięcia włóż paski sera żółtego (tyle ile się zmieści, może trochę wystawać).
  3. Całość obtocz w ketchupie  lub sosie (o tym dalej).
  4. Każdą parówkę owiń plastrem boczku i ułóż w żaroodpornym naczyniu.
  5. Piecz 30 minut w 175°C. Podawać z pieczywem (jeśli jesteś uczulony na gluten, użyjcie pieczywa bezglutenowego)

Zamiast samego ketchupu możesz zrobić ciekawy sos, trochę jak BBQ. W tym celu utrzyj w moździerzu lub zmiel składniki dodatkowe i wymieszaj je z ketchupem.

Parówki w boczku

Przekaż dalej

O autorze

Gotujący brodacz z ogromnym poczuciem humoru i nieograniczoną wyobraźnią, wielki fan wszystkiego, co ostre, zapalony gracz. Więcej...

Komentarze są wyłączone.