Niemiecka sałatka ziemniaczana

0

Nie wiem jak Wy, ale ja mam często tak, że robię główne danie i przed podaniem przypominam sobie, że przecież nie będziemy jeść samego mięsa i jakieś ziemniaki albo ryż by się przydały. Na takie właśnie sytuacje mam szybką sałatkę, która sprawdza się za każdym razem. To tylko 5 składników, a efekt jest świetny. Jeśli więc chcecie zrobić na szybko coś do mięsa, zapamiętajcie ten przepis!

wieprzowina

bez-laktozy-mini bez-jajek-mini bez-glutenu-mini

skladniki_rib

  • 6-7 średnich ziemniaków
  • 5-7 plastrów boczku
  • ¼ szklanki białego octu winnego
  • 2 łyżki cukru
  • garść posiekanego szczypiorku

przygotowanie_rib

  1. Ziemniaki obierz i pokrój w plastry grubości 0,5-1cm i gotuj je w osolonej wodzie, aż zrobią się miękkie (ok. 15 minut).
  2. Boczek usmaż, tak aby był chrupiący, odsącz z tłuszczu i pokrój go w kostkę.
  3. Ocet wymieszaj z cukrem.
  4. Połącz wszystko razem, ostrożnie mieszając, żeby plastry ziemniaków zachowały kształt.
  5. Podawaj na ciepło lub na zimno.

niemiecka-salatka-ziemniaczana-meskiwypas-v2

źródło: the stone soup

Comments

comments

Przekaż dalej

O autorze

Gotujący brodacz z ogromnym poczuciem humoru i nieograniczoną wyobraźnią, wielki fan wszystkiego, co ostre, zapalony gracz. Więcej…

Komentarze są wyłączone.

Polub Męski Wypas na Facebooku!