Nachosy z czarną fasolą

0

Proste i szybkie meksykańskie danie, które może królować na waszych imprezach lub zastąpić obiad.

wege

bez-jajek-mini bez-dodatku-cukru-mini bez-glutenu-mini

skladniki_rib

  • 1 puszka czarnej fasoli (400g)
  • 160g sera cheddar
  • 200g śmietany 18{b3d58b53309a0def235dd508d722ba3b3c59edd1cba24771eb11f41763acc2e5}
  • nachosy kukurydziane
  • szczypta cuminu
  • marynowana papryczka chili lub jalapeño
  • kilka świeżych listków kolendry

przygotowanie_rib

  1. Fasolę przełóż z puszki na patelnię i smaż około 3-5 minut.
  2. Następnie umieść ją na dnie żaroodpornego naczynia i posyp cuminem.
  3. Następnie zetrzyj ser i pokryj nim fasolę.
  4. Zapiekaj w piekarniku w temperaturze 190°C przez 10 minut, tak aby ser się roztopił.
  5. Po tym czasie wyjmij danie z piekarnika i nałóż na ser śmietanę.
  6. Posyp wszystko posiekaną ostrą papryczką i kolendrą, a nachosy powtykaj na wierzchu, a potem używaj ich jak łyżeczek, nabierając nimi „dip”.

Smakuje świetnie również z sosem guacamole.

Smacznego.

South Beach

Jak dostosować do diety:

Faza II: ze śmietaną light lub jogurtem light (ewentualnie wymieszane), z pełnoziarnistymi nachosami

 

Nachosy z czarną fasolą

Przekaż dalej

O autorze

Gotujący brodacz z ogromnym poczuciem humoru i nieograniczoną wyobraźnią, wielki fan wszystkiego, co ostre, zapalony gracz. Więcej...

Komentarze są wyłączone.