Makaron z szynką i pieczarkami

1

Jak przygotować w 20 minut pyszną kolację, która zaskoczy twoją kobietę? Ja proponuję makaron z pysznym, prostym sosem na bazie czerwonego wina.

wieprzowina

bez-dodatku-cukru-mini bez-jajek-minibez-glutenu-mini

skladniki_rib

  • oliwa
  • 120g pieczarek
  • 2 szalotki
  • 150g gotowanej szynki
  • 1 kostka bulionu wołowego (u mnie bulionetka)
  • 150ml czerwonego wytrawnego wina
  • 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
  • sól i pieprz
  • parmezan do posypania
  • 500g makaronu (jeśli jesteś uczulony/uczulona na gluten, użyj makaronu bezglutenowego, a jeśli na jajka, takiego który nie zawiera jajek)

przygotowanie_rib

  1. Szynkę pokrój w kostkę, szalotki i pieczarki drobno posiekaj.
  2. Wlej oliwę na patelnię i podsmaż je, aż szynka się ładnie zarumieni.
  3. Teraz pokrusz kostkę bulionu wołowego i dodaj ją do szynki, a następnie wlej wino.
  4. Doprowadź do wrzenia i duś wszystko około 3 minut.
  5. Po tym czasie dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i duś 3 minuty.
  6. Tak przygotowanym sosem polej ugotowany makaron i posyp startym serem.

Smacznego.

South Beach

Jak dostosować do diety:

Faza II: z pełnoziarnistym makaronem

 

Comments

comments

Przekaż dalej

O autorze

Gotujący brodacz z ogromnym poczuciem humoru i nieograniczoną wyobraźnią, wielki fan wszystkiego, co ostre, zapalony gracz. Więcej…

1 komentarz

Polub Męski Wypas na Facebooku!