Majonez

0

Majonez jest niewątpliwie znany przez każdego z nas, nie każdy jednak robił ten smaczny sos samodzielnie. A to takie proste i szybkie… W moim domu rodzinnym od zawsze przygotowywało się go w następujący sposób:

skladniki_rib

  • 2 żółtka
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 400ml -500ml oleju
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 1-2 łyżki śmietany
  • sól i pieprz

przygotowanie_rib

 

  1. Do słoika wbij żółtka i dodaj musztardę, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
  2. Miksuj wszystko dolewając powoli olej.
  3. Na koniec dodaj śmietanę i wymieszaj ją dokładnie z całością.

Smacznego.

Majonez

Przekaż dalej

O autorze

Gotujący brodacz z ogromnym poczuciem humoru i nieograniczoną wyobraźnią, wielki fan wszystkiego, co ostre, zapalony gracz. Więcej...

Komentarze są wyłączone.