Magazyn kulinarny GRYZ nr2

0

138 stron, ponad 50 przepisów i wiele więcej… a to wszystko za darmo!

W poniedziałek pojawił się nowy numer Magazynu kulinarnego GRYZ, w którym dzielnie sprawuje rolę naczelnego. Co w nim znajdziecie?

Przede wszystkim jajka – w wielu odsłonach, na przykład po szkocku przygotowane przez Przemysława (tato.mobi)

magazyn kulinarny GRYZ - jajka po szkocku

Ale po kolei.
Zaczęliśmy od kiełków i tego, jak je wyhodować we własnym domu.
Dzięki ciężkiej pracy Eweliny (Lubię to… Gotowanie), która dzielnie prowadziła ich hodowlę i fotografowała jej efekty, możecie krok po kroku zobaczyć, że to wcale nie takie trudne!

Magazyn kulinarny GRYZ - kiełki

Chcieliśmy również, abyście poznali nas lepiej, dlatego przygotowaliśmy wywiad z jedną z naszych redaktorek – Anną Kamińską (Kuchennymi drzwiami), która opowie nam o swojej miłości do chleba oraz pokaże jak samodzielnie zrobić pyszną białą kiełbasę.

magazyn kulinarny GRYZ - domowa kiełbasa

Do tego oczywiście nie mogło zabraknąć tematu Wielkanocy i tradycji z nią związanych.

magazyn kulinrny GRYZ - wielkanocny stół

Jeśli jeszcze Wam mało, razem z Adą (Słodkie przyjemności) i Dominiką (Nóż i widelec) zabierzemy Was na wycieczkę po Londynie i pokażmy co zwiedzić i gdzie dobrze zjeść.

magazyn Kulinarny GRYZ - londyn

Do tego działy ze słodkim jedzeniem i mój ulubiony – piekielnie ostry!

magazyn kulinrny GRYZ - harissa

Doszedł również dział, który będzie pojawiał się regularnie – Nie marnuJEMY, gdzie będą pojawiać się przepisy, pokazujące co zrobić z nadmiarem jedzenia, które zostaje na przykład po świętach. Z ostatnich kawałków domowych chlebów Daria (Red and Pale) przygotowała przepyszny pudding chlebowy.

magazyn kulinrny GRYZ - Pudding chlebowy

 

To wszystko znajdziecie w Magazynie kulinarnym GRYZ, który znajdziecie do przeczytania online lub do ściągnięcia na naszej stronie magazyngryz.pl. I oczywiście wszystko to całkowicie za darmo!
Jeśli Wam się spodobał, koniecznie polubcie nasz fanpage na Facebooku!

 

Comments

comments

Przekaż dalej

O autorze

Gotujący brodacz z ogromnym poczuciem humoru i nieograniczoną wyobraźnią, wielki fan wszystkiego, co ostre, zapalony gracz. Więcej…

Komentarze są wyłączone.

Polub Męski Wypas na Facebooku!