Zaglądam głodny do lodówki. Szukam, co by tu zjeść na śniadanie. Znalazłem jajka. Dużo jajek. I trochę jalapeño. W sam raz, żeby zrobić lekko pikantne śniadanie. Albo prostą i dość szybką imprezową przekąskę. Bo kto nie lubi faszerowanych jajek?
- 8 jajek
- 2 łyżki majonezu
- 1½ łyżeczki musztardy Dijon
- 1½ łyżeczki białego octu winnego
- 1 łyżka posiekanych marynowanych papryczek jalapeño
- ½ łyżeczki posiekanego koperku
- sól i pieprz do smaku
- Jajka ugotuj na twardo.
- Następnie obierz je, przekrój na pół i wyjmij żółtka.
- Do żółtek dodaj pozostałe składniki i wymieszaj je dokładnie, albo po prostu zblenduj.
- Tak przygotowaną masę najwygodniej przełożyć to małej torebeczki, odciąć jeden róg i wyciskać do białek w miejsca w których było wcześniej żółtko. Możesz oczywiście nakładać łyżeczką.
- Ewentualnie ozdób wierzch kawałkiem jalapeño.