Jajka faszerowane z boczkiem

0

Kontynuując akcję Jaja Marcowe, mam dla Was przepis prosty i zaskakująco dobry. Zawierający chrupiący boczek i cebulkę. Na tę chwile mogę powiedzieć śmiało, że od kiedy zrobiłem takie jajka, stanowią moje ulubione śniadanie.

wieprzowina

bez-glutenu-minibez-dodatku-cukru-mini

skladniki_rib

  • 5 plastrów boczku
  • 6-7 jajek
  • 1 łyżeczka białego octu winnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ średniej czerwonej cebuli
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

przygotowanie_rib

  1. Jajka ugotuj na twardo.
  2. Boczek usmaż na patelni albo upiecz w piekarniku na chrupko.
  3. Pokrusz go jak najdrobniej i wsyp do miski.
  4. Cebulę posiekaj bardzo drobno i dodaj do miski z boczkiem.
  5. Wlej do nich ocet, dodaj majonez, szczyptę soli i pieprzu.
  6. Jajka obierz i przekrój na połówki, a żółtka wyjmij łyżeczką i przełóż do miski, w której znajduje się reszta składników.
  7. Wymieszaj je dokładnie i tak przygotowaną masę nałóż do białek w miejsca po żółtkach.
  8. Jeśli chcesz, możesz nakładać masę dyszą, ale wtedy proponuję zmielić wszystko blenderem, bo kawałki boczku skutecznie będą zapychać urządzenie.

Smacznego.

South Beach

Jak dostosować do diety:

Faza II: z boczkiem bez tłuszczu lub chudą wędliną, ze słodzikiem zamiast cukru, z majonezem light lub jogurtem naturalnym light

 

Wzorowałem się na przepisie z Recipe Girl.

Jajka faszerowane z boczkiem

Jajka faszerowane z boczkiem

Przekaż dalej

O autorze

Gotujący brodacz z ogromnym poczuciem humoru i nieograniczoną wyobraźnią, wielki fan wszystkiego, co ostre, zapalony gracz. Więcej...

Komentarze są wyłączone.