Dip cebulowy

0
Jeśli masz ochotę na jakiś cebulowy dodatek dodatek do dania, to ten cebulowy, gęsty sos powinien zakończyć Twoje poszukiwania. Stanowi świetny dodatek do pizzy, mięsa, chipsów, nachosów i prawdopodobnie frytek. Wprawdzie na dworze temperatura na minusie, ale jeśli ktoś odważy się  grillować, to niech koniecznie zrobi ten dip do kiełbasek.wege

bez-jajek-mini bez-dodatku-cukru-mini bez-glutenu-mini

skladniki_rib

  • 3 średnie cebule
  • 2-3 łyżki oleju
  • szczypta soli i pieprzu
  • 1 szklanka majonezu
  • ½ szklanki śmietany 12{b3d58b53309a0def235dd508d722ba3b3c59edd1cba24771eb11f41763acc2e5}
  • ½ szklanki białego kremowego sera
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1½ łyżeczki sosu Worcestershire
  • 1 łyżeczka Tabasco

przygotowanie_rib

 

  1. Cebulę pokrój na ćwiartki, wymieszaj z olejem, solą i pieprzem.
  2. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 220ºC przez 35-45 minut, aż się skarmelizuje.
  3. Odłóż cebulę do ostygnięcia.
  4. Majonez, śmietanę, ser, sok z cytryny, sos Worcestershire, Tabasco i cebulę zmiksuj razem.
  5. Odstaw na noc, żeby się przegryzło – całkiem zmieni smak.

Dip cebulowy gotowy!

Dip Cebulowy

Przekaż dalej

O autorze

Gotujący brodacz z ogromnym poczuciem humoru i nieograniczoną wyobraźnią, wielki fan wszystkiego, co ostre, zapalony gracz. Więcej...

Komentarze są wyłączone.