Jeśli masz ochotę na jakiś cebulowy dodatek dodatek do dania, to ten cebulowy, gęsty sos powinien zakończyć Twoje poszukiwania. Stanowi świetny dodatek do pizzy, mięsa, chipsów, nachosów i prawdopodobnie frytek. Wprawdzie na dworze temperatura na minusie, ale jeśli ktoś odważy się grillować, to niech koniecznie zrobi ten dip do kiełbasek.

- 3 średnie cebule
- 2-3 łyżki oleju
- szczypta soli i pieprzu
- 1 szklanka majonezu
- ½ szklanki śmietany 12{b3d58b53309a0def235dd508d722ba3b3c59edd1cba24771eb11f41763acc2e5}
- ½ szklanki białego kremowego sera
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1½ łyżeczki sosu Worcestershire
- 1 łyżeczka Tabasco
- Cebulę pokrój na ćwiartki, wymieszaj z olejem, solą i pieprzem.
- Piecz w piekarniku rozgrzanym do 220ºC przez 35-45 minut, aż się skarmelizuje.
- Odłóż cebulę do ostygnięcia.
- Majonez, śmietanę, ser, sok z cytryny, sos Worcestershire, Tabasco i cebulę zmiksuj razem.
- Odstaw na noc, żeby się przegryzło – całkiem zmieni smak.
Dip cebulowy gotowy!