Cham wołowy – Burger wołowy z burakami i chrzanem

0

Ale z niego cham i prostak. Wozi się z burakami i chrzani jakieś głupoty, rzuca mięsem. Spasiona gruba buła, jarmuż z butów wystaje, cebulak jeden. Kotlet z ćwikłą, a nie, Ameryki się zachciało! Ano zachciało się i wyszło bardzo dobrze. Pysznie. Dużo chrzanu i słodki burak świetnie pasują do wołowiny i sera z niebieską pleśnią, ale i z mimolettem robią robotę. Do tego coś zielonego i cebulka. Takie piątki lubię, tym bardziej, że dziś mecz, więc będzie w sam raz.
wolowinaskladniki_rib

  • 1 bułka do burgera
  • 1 łyżka majonezu
  • 3-4 listki jarmużu
  • 1 plaster czerwonej cebuli
  • 120-150g mielonej wołowiny
  • 1 plaster sera (u mnie mimolette lub niebieski pleśniowy)
  • 1 gruby plaster ugotowanego buraka
  • 1 łyżka chrzanu najlepiej domowego
  • szczypta pieprzu i soli

przygotowanie_rib

  1. Mięso mielone wymieszaj z solą i pieprzem.
  2. Uformuj z niego kotleciki.
  3. Smaż na rozgrzanym oleju przewracając kotlet tylko jeden raz.
  4. Po przewróceniu smaż jeszcze chwilę, a następnie połóż na nim ser i przykryj patelnię pokrywką. Odłóż na około 5 minut, żeby soki wróciły na swoje miejsce.
  5. Bułkę przekrój na pół i ułóż na niej kolejno: majonez, jarmuż, cebulę, kotlet z serem, buraka, chrzan i przykryj to wszystko górną częścią bułki.

I to tyle. Błyskawicznie sprawicie, że i na Waszych talerzach zagości Cham wołowy – Burger wołowy z burakami i chrzanem.

Konieczenie tu kliknij zobacz też inne burgery

burgery wołowe z chrzanem i burakiem

Comments

comments

Przekaż dalej

O autorze

Gotujący brodacz z ogromnym poczuciem humoru i nieograniczoną wyobraźnią, wielki fan wszystkiego, co ostre, zapalony gracz. Więcej…

Komentarze są wyłączone.

Polub Męski Wypas na Facebooku!